Äntligen

Köpte nya benskydd idag.

 

 Mina gamla var på tok för små.




somebody told me

Dags att plugga ikapp. Måndag i morgon. Äntligen.

(det låter kanske helsjukt, men det betyder inget jobb!)

Och jag är inte alls avundsjuk på alla som eventuellt befinner sig i fucking Tunisien nu...!

yäk

En långlånglång dag, men mångamångamånga finfinfina blunders.

Det är faktiskt äckligt att det finns så mycket dumma människor. Får mig nästan att längta efter bebisbajs igen. (Ingen fara, det är dags på söndag igen)

Godnatt.

You better die young

Den är fortfarande snuskigt bra. Och snuskigt tycks ju vara dagens tema.

time to sleep


Åhhåhåhåh!

Såg precis ett himla hypat klipp från vakna med the voice i morse, och jag garvade så jag grät. Ja nästan i alla fall. Jag gillar inte Kissie, jag gillar inte Paow, jag gillar inte Dessie. men trots det, så skiter jag i vad Katrin Zytomierska säger om dem och deras bloggar, det är snarare hur hon uttrycker sig som jag tänker på.  

"Förr i tiden, alltså jag började blogga för två och ett halvt år sedan, då var det roligt."

"Alltså, jag funderar på att ta bort min blogg från bloggportalen, för det är fööööörolämpande att beblanda sig med de där skitungarna som veeeerkligen har tappat greppet...! Ja alltså, jag har ju satt in mig i det här för första gången i helgen, jag har aldrig varit ute på en sån här blogg förut..."

"Alltså, de skiter ju i utbildning och jobb, och tror att livet kommer fortsätta så här.. Som att de kommer bli kändisar."

Kan någon påminna mig om var Katrin är känd för nu igen..? Alltså bortsett från alla elaka uttalanden (sanna eller inte) hon har gjort på sin blogg den senaste tiden..? (kanske till och med från FÖRR i tiden..? ni vet; 2007..?)

tjumtjum

Det är nog bara cigarettillverkare som kan marknadsföra produkter med "golden taste".

Angående min frånvaro här på bloggen säger jag bara: LÖNEBESKED! Tjoho, jag har varit alldeles för hög på lycka och hemska kapitalistiska, materialistiska tankar för att skriva något. Because I'm worth it.

Känner mig vuxen och hemskt utarbetad för tillfället. Hela kroppen gör ont och antalet timmar sömn denna vecka är uppe i ynka 16. Är det här vad du tänkte dig Johanna, med det riktiga livet..?

Äsch. Det riktiga livet är inte nu. Nu måste jag jobba ihop pengar bara. Sen börjar livet.
Och så var vi tillbaka på ruta ett igen...


You better die young

Jag har dille på den låten. Den sitter i hjärnan, och går om och om och om igen... Fast bättre är väl det än Min hatt den har tre kanter, som jag nynnade hela vägen hem från jobbet... Apropå det så var det de två värsta milen i hela mitt liv. Det har ALDRIG varit så JÄVLA VIDRIGT ÄCKLIGT JOBBIGT att cykla förut. Jag känner mig patetisk. Och gammal..

Hold your head up high

    

dehpewsf

På med långa benen, här skas ut och gå!´
Fortfarande inte fixat något käk.
Men det är ju inte direkt som att jag svälter ihjäl för de..

ich

jag är så jävla trött så det finns inte. det enda som är värre just nu är hur hungrig jag är.
ska nog ta en banan och sova i hammocken. mums.

(några jävla rättigheter måste man ju ha)

home and alive

Men usch va trött jag är. hela jag känns som en stor sten. Med bakfylla.

hehehahahohohihihähä

Där fick ni. Jag blev visst klar med allt. Några timmar försenad bara. Ska hoppa i säng nu, men rummet är i stort sett klart nu i alla fall. Hör ni inget mer ifrån mig är det för att jag a) är död eller b) inte kommer åt att blogga från Jonna. Ska dit i morgon efter jobbet och hammarö. 

Täffade min första kärlek och trogna följeslagare för ett tag sedan. Han såg lite hängig ut, men det kanske är vad man kan vänta sig av någon som bott i en kartong i klädkammaren de senaste tio åren..?

  

(Jag är inte dum i huvudet. Jag fattar att ni fick en uppfattning om hans utseende redan på första bilden,
tog tre bilder för layouten:s skull. .Just det; inte er)


ojojoj

Dålig uppdatering. Men det behöver jag ju knappast skriva här för att ni ska fatta..

Jobbat hela dagen idag, och ännu mer blir det i morgon. Har precis lagat spaghetti och köttbullar, för vilken gång denna matlåda-sommar vet jag inte, och det är väl endast det som gör att jag kan fortsätta stoppa sörjan i munnen. Ja, det och den tendens min kropp har att äta allt som finns tillgängligt (ja, lyktstolpar också, besserwisser).

Fick höra två gånger idag att jag är lycklig som ahr jobb, men så ser dom mig ju bara när jag har det lugnt och skönt. Ni skulle bara veta hur vi sliter. Eller, höhö, vem försöker jag lura..?

Lite statistik för denna vecka:
- läst tre böcker
- ätit köttbullar och spaghetti fyra gånger
- fått en glödlampa att explodera en gång (det räckte gott och väl)
- tränat 56 minuter bowling
- haft dåligt samvete över antal spelade bowlingminuter i.. ja, stortsett hela veckan

Det här är min favorit:
- missat bussen NOLL gånger

J + H = SANT




Du gör mig lycklig bara genom att finnas.


höst tack?!

  

Här har du skorna Elin. Bättre sent än aldrig.

en bra dag

Skuttade upp vid halv nio, städade köket och missade inte bussen halv elva. Bra start på en bra dag! Däremot blev jag irriterad när damen på Resecentrum nekade mig att ta ut biljetten där. Har man bokat av SJ ska man hämta ut den där. Även om man ska åka med Värmlandstrafik. Även om det är sju minuter kvar till avgång.
Dumt tycker jag. Och det sa jag.
Jag fick inget "Ha en bra dag", efter mig direkt..

Spenderade resten av dagen på sydligare breddgrader. Sov jättemycket. Myste ännu mer.
Jobbade när jag kom hem. Övningskörde. Städade lite garderob, men efter översta lådan var jag urless. Bara sex stycken kvar..

Men oj vilken bra dag det har varit. Nu igen. Vi är visst bra på det, du och jag.

10

Mamma slutade visst nio. Så hon var hemma tio.
Det här är i alla fall så nära ni kommer den färdiga produkten.



Köpte bikinis här om dagen. Intalade mig att jag behövde det. Intalade mig att jag nog skulle hitta någon matchande överdel. Vet inte vad som är mest fel.



Nu trillar ögonen ut tror jag. Bäst jag slutar skriva innan jag avslöjar en hemlis eller något. Dregglar på datorn kanske. Vore inte första gången.

Godnatt

Klirr i kassan

Tänk va. På en vecka har jag sparat ihop 400 spänn i tior och femmor. Det kanske finns en liten del ekonomiskt tänkande i mig också. Eller så är jag bara så jävla shopingsugen inför London, så jag ger blanka fan i alla bleka plagg som hänger på de svenska galgarna. Vem vet.
Det är fyra veckor kvar. Tääänk om jag skulle få ihop 2000. Wünderbar. Men knappast troligt.
Som farmor sa: Jaha. Jag säger bara; svinfluensan!

curry anyone?

Står här i mörkret med resultatet framför mig. Det blev hemmagjord wook (broccoli, minimajs, kokos, kyckling och curry) med ris, och banan, torkad frukt, annanas och hemgjort vitlöksbröd.  Bara mamma som saknas. Det är nämligen hennes namnsdagsmiddag. Dock kan jag inte gärna skälla på henne för att hon är sen, hon vet nämligen inte att jag är här. Eller att jag har lagat mat.

Eller att jag svettas som en riktig indier, efter att ha smakat på maten som jag kryddade som en riktig indier.

Fan. Heter det indier? En indier, flera indier?

Big L

Sitter och kikar på göromål i London, och jag tror jag längtar ihjäl mig. Dessutom, fyra dagar känns alldeles för kort!


.

Don't stop belivin'


Håll tummarna för mig!

Idag gäller det. Försöker intala mig själv att det inte kommer vara något speciellt, alla vet ju att det är skittråkigt den första veckan. Men innerst inne hoppas jag fortfarande.
Återkommer med facit om några timmar.

fem igen

År alltså. För i morgon börjar skolan igen. Tjoho! (Säg inget, det är en sjukdom jag har. Om tre veckor har jag tröttnat. Fast då är det bara 17 kvar)

Eftersom jag har letat land och rike runt (fråga H) efter en ny väska (att kalla det skolväska skulle kanske vara i bre-på-igaste-laget) men inte hittat någon har jag varit lite nere ett tag. Men så kom jag på den brillianta idén idag - nätshopping! Jag har aldrig köpt något på nätet (bortsett från tågbiljetter, men det gills inte riktigt, för det är inte alla gånger det går heller - fuck SJ), inte ens varit inne på H&M's hemsida! Alltså; jag är numera säker på att min drömväska finns där ute. Online så att säga.

Farligt dock, att jag får en sånt där kort som man faktiskt kan betala med över nätet.. Det kommer när som helst, och jag har precis upptäckt en helt ny värld. Det här kan inte sluta bra...!

...

Ibland gör du mig så besviken.

urrk

Upp 5:15 i morgon, avcykling 5:45. Och så säger dom att lumpen är hård? De har inte provat en sommar på Konsum inte!

!!

Läser ikapp NWT, hittar en artikel om Bengtsfors och om olycka som hände där. Intervjuad i artikeln är Tomas, anställd vid universitetet. Vet ni vad han jobbar med? Han är maskulinitetsforskare.

HA HA HA HA HA HA HA HA HA

tjingtjong

Ställde mobilen en timme för sent i morse, klantarslig som jag var. Men det gick bra, åt frukost på jobbet (en fördel med att jobba i mataffär). Skönt att det är slut snart dock. Det är nog inte nyttigt att äta livsmedel som gått ut i datum, trots allt.. (nej, inte det vi säljer, men det som finns i fikarummet. Pucko)


godmorgon

Regnet öser ner, och idag ska jag äntligen på stan! Jag känner mig som fem igen, när jag för första gången skulle välja skolväska, pennskrin, pennor, sudd, you name it.. Det är inte konstigt att man vill tillbaka till skolan igen, när den genererar i en välldans massa shopping!

1,2,3,4,5,6,7.....48

Är antalet timmar jag ska jobba den här veckan. Men jag ser ljuset i tunneln, sista riktiga veckan nu!
(Fast det kanske inte är något att hurra för när man tänker efter...)

Något av dagens roligaste måste vara detta:
En äldre dam kommer in på jobbet tillsammans med sitt barnbarn (ca 18 år). De får syn på en stor låda med DVD-filmer, som annonserar "en för 39:-, tre för 99:-". Damen säger frågande:
- Är det ute med VHS? Är det DVD som gäller nu...?

En annan rolig grej var följande:
Skitful gubbe i fyrtiofemårsåldern handlar ett paket kondomer,en tandborste samt ett tre-pack nappar.
Precis som om han vad på väg för att ligga, förhoppningsvis fick han stanna över natten och om det gick snett hade han i alla fall förberett med nappar.

Happiness



...is where you are.

måndag med facit i hand

Kom en kille och köpte 60 liter mjölk idag. Törstig grabb. Surt att lägga 420 spänn på mjölk dock.

En annan hämtade ut 28 små paket i posten. Och skickade 5. Och köpte 10 kartor frimärken. För tredje gången den här veckan. Jag tror han behöver skaffa en hobby. Eller läsa lagboken.

Fick studentkorten idag. Jag ser precis ut som för två år sedan. Ja fast jag har en extra ful hatt på mig i år. Funderar på vad det kan vara på skivan som kom med. Vill ju inte öppna i onödan, då får man inte skicka tillbaka den. Hrm...

Skrev precis in galej 28 augusti, eller som de kallar det "Välkomstfest" för alla årets nya (men också gamla) studenter. På Blue Moon, tillsammans med Alcazar (tjoho) och Markoolio (jag kommer!).
Faktum är att jag faktiskt funderar på att gå..

Ligger i sängen och skriver som bäst när jag uppfattar en blixt i ögonvrån. Det tar ungefär fem sekunder för mig att fatta att det inte är någon som smygfotar mig, utan faktiskt vädret.
Det är nämligen då jag hör åskan.

Jag är säker på att det var något jätteroligt jag skulle skriva om, något jag sugit på hela dagen sedan det hände (för det måste ha varit något på jobbet). Jaja.. Det kommer väl.
Fast det kommer antagligen inte vara lika roligt om fem månader..

Ingen Harry ikväll. Inväntar i stället storfavoriten H i morgon.
Den riktiga H alltså, inte en överbetald körgosse som springer runt och väsnas leviosa hit och leviosa dit.

Godnatt.

måndag

Vi har en lååång dag framför oss, min jobbskjorta och jag..

i'm yours

En bra låt.
Min ringsignal.
Men också det finaste man kan säga till någon.


hit the road jack

  


sunny sunday

Eller va fan vet jag om det, jag har ju jobbat hela dagen. Åt två mackor, bara för att få tiden att gå. Kom hem och somnade i hammocken, vaknade i en liten (joho!) pöl av dreggel och undrade var jag befann mig. Mamma kom hem och styrde upp situationen, så vi åkte och handlade. Jag gick stolt som en tupp genom hela Obs, jag hade ju minsann en plånbok (vuxenpoäng) i handen. Åkte hem och kikade på Harry Potter. Det vill säga; såg resterande halvan från ettan och första halvan på tvåan. Jag är visst hopplös. Fick dessutom lov att byta sängkläder samt städa badrum, bara för att ha något att fylla 60 graders tvätten med.

Antar att ni inte kan insupa mer värdelöst vetande för tillfället. Så jag återkommer, inom kort.


uäääk

tänkte sova nu. ska upp igen om fem timmar och fyrtio minuter. de kommande tre dagarna ska jag jobba 30 timmar, och jag skiter i om ni tycker det är lite eller mycket. det är tillräckligt att jag tycker att det är förjävligt.



Peppar mig själv med en bild på mig och Jonna, från en jävligt lyckad utekväll.

tidsfördriv

Som jag nämnde var det en låååång dag idag, fast på Konsum 12-21:15. Bland annat ritade jag ansikten på gamla meloner och åt en macka /helt i onödan, bara för att få tiden att gå/ samt åt glass /men bara för att den var gratis/. Men det fanns vissa ljuspunkter;

- att det kom en grabb som skulle hämta ut paket, vars namn var Payman

- att det fanns en skylt uppsatt med texten: skynda att fynda!

(fynda vadå undrar ni? Jo, att det var 30 % på korvskinn!)

- metros insändarsida
       Där fanns en insändare som beklagade sig över hur alla som kom på Backstreet boys konsert 1994 kunde strunta i att gå 2008. Jag citerar "för alla vet ju hur slagdängan lät: KTBPA - Keep the Backstreety pride alive. VIlket betyder att man ska gilla dem för evigt vilket jag kommer göra. jag har varit fan sedan jag var 16 nu är jag snart 30 och fortfarande fan och det kommer jag vara när jag är 50 med / Backstreet boys 4-ever" (även meningsuppbyggnaden är hans egen)
       En annan klagade på att svenska kvinnor klär sig i blåjeans, på över- och underdel av kroppen. Som föredöme har han invandrare. Jag citerar: "Se på invandrarkvinnorna. Hur många av dem bär blåjeans och blåjeansjackor? Inga, vad jag har sett. De brukar klä sig snyggt." Jag finner eventuella ytterligare kommentarer överflödiga.


en dejt med harry

Efter en lång dag på Konsum tycker jag att jag har gjort mig förtjänt av en kväll i soffan, tillsammans med Harry Potter och några kalla köttbullar inom räckhåll.

en utekväll

Inte så mycket att säga. Mycket folk, men på fel ställen. Schyssta kläder men vid fel tillfälle. Trevliga människor men fel tidpunkt.
Credd till E dock, som utgjorde ett perfekt sällskap, as usual. Du är underbar.

Godnatt med er.


by night

Traditionsenligt var jag, snyggsyrran och mamma nere i hamnen och käkade middag, mycket trevligt. Provsmakade bland annat tre olika glassar och fann att ingen dög, åt för första gången i mitt liv en halvrå (enligt mig alltså) biff samt lyssnade på punkigt dansband. Bjuder på några bilder, mest för att visa vilken snygg syrra jag har, men också för att visa på hur fint väder vi har här i Karlstad. (hur ofta är något helt annat..)

            

tredjefjärdefemtesjätteaugusti

först regn. och mys. och kvällsmat hos storpaddlarn.
sen uppehåll. tidig morgon. hungrig hela dagen. fixade kycklingburgare. avbjöde muffinsen. fotbollsmatch. storlag mot stordåd. kvällsfärd mot stuga.
underbar morgon. tur till säffle. jordgubbar. ligga på bryggan. blåbärsplockning. nattfiske.
underbar morgon. dusch ute i det fria. båt hela dagen. extra pussar. buss till karlstad.

som ni ser; min semester i ord. eftersom jag inte var något vidare på det får ni här istället semestern i bilder:



  

       
fan va jag älskar dig

himligt

Nej, det ska inte egentligen stå hemligt. Måhända har jag blivit inspirerad till att göra egna ord, för att jag läser om autistiska Iris, som knappt gjorde annat? I så fall, kan ni knappast skylla på mig!

Har haft helt underbara dagar här nu, första och enda semestern denna sommaren. Men vad gör det, när livet i helhet känns helt okej?! (Tänkte säga underbart, men det hade blivit lite väääl Disneyaktigt. Och som ni vet, föll de där Disneykvällarna mig aldrig riktigt i smaken)

Jag ska uppdatera och komma med bilder och fan och allting, om en stund.
Först ska jag ta på mig byxorna med granar på.


hairspray

Humhum.. Sitter här och blir äldre, är lite hungrig och väldigtväldiggt grinig. H har haft bort hårsprejen!
Han. Har. Har. Haft. Bort. Hårsprejen.

INTE OKEJ!!

upp och hoppa

Fy tusan vilken lång dag det här kommer bli! Jobbar halv nio till sex, uschanemejjen. Nu har jag trekvart på mig att göra mig duglig samt packa för tre dagarscamping liv. Herreje.. Eller wish me luck, som de mer internationella säger.


Ge mig styrka Bark

midsommar

Vet inte om det är i repris eller för första gången, men i alla fall: bilder från midsaommar, som spenderades i Grebbestad, på borden på Röde Orm, på en soffa med världens bästaste, i en stuga med svettiga killar och i alldeles för höga klackar.



BIG IS BETTER

En tydlig trend hemma hos oss. Och då menar jag inte bara skostorleken (och inte det heller, snuskisar!).

  

beKRÄFTAT

Japp. Det har vi. Både bett och kräftat. På vår egna altan, i alla fall för ett tag till. Bjuder på en bild, men kräftorna tog slut. Fast jag håller inte på med sånt. Räkor är manligare.


finfint

underbart väder ute. kanske resulterar det i ett litet alkoholintag framåt kvällen..?
min mobilladdare envisas med att sända ut ett jälva pipljud, som tydligen bara går att höra om man har öron som är yngre än 25 år. enerverande? nej inte alls!

RSS 2.0