sjukt bra koll och hälsan i behåll

solen skiner, vinden (o)viner.
syrran är hemma, jag funderar på att fröken stämma.
det är helg, bilen har tappat en fälg.
igår vad det partaj, med en och annan samuraj.
nu blir det till att åka av, närmre till alg och hav. 
tack för mig säger jag, ha en bra dag!


(okej den sög, men vad begär ni av mig? solen skiner, jag har full sjå med att bli brun, jag har väl inte tid att praktisera som Strindberg heller!)

(..som förövrigt också sög)

2

Jag har ingenting emot homosexuella, men jag hörde en jävligt skojig historia idag, och jag var bara tvungen att dela med mig:

En bög får veta att han är HIV-postitiv.
-Ät ärtsoppa & bruna bönor i 2 veckor, råder doktorn.
-Blir jag frisk då?
-Nej, men du får veta vad man har arslet till.

jaha

Missade bussen. Fan vad jag hatar karlstadbuss! Inte så mycket för att de jämt går i tid, men för att de går så förbannat sällan #¤%1%¤#!¤"# !! Men vad kunde man vänta sig på en onsdag...? Usch.

Trots detta var det ändå bra gjort av mig att göra mig klar från oduschad till 100 procentig på en kvart, credd+. Fast, kanske att de pluspoängen försvinner när man inser att allt är helt och hållet mitt fel..

Jaja. Struntsamma. Ni har bättre saker för er. Jag med.

yes

att jag aldrig bara kan gå och lägga mig!

hämtade studentmössan idag, herregud - jag ser ut som emil i lönneberga... Fick dessutom mitt champangeglas (very nice) och min studenttröja (tjoho!). det börjar kännas på riktigt nu, allt det här med studenten. fast när man såg alla på stan med små bruna fula påsar kändes det snarare som om man var medlem i en sekt...

har förresten börjat med listor nu, för att öka produktionen (tack för tipset stalin). det funkar riktigt fint faktiskt. fast man måste passa sig så man inte blir fast i det, och tappar sin självständighet. det har man ju hört ska vara farligt. det slutar oftast med att någon frågar varför man inte andas, och vederbörande svarar att han glömt att skriva upp det på sin att-göra-lista. men ni behöver nog inte oroa er, för det första tappar jag bort listorna innan jag är halvvägs genom dagen, och dessutom är jag en baddare på att göra saker jag inte har planerat. det märks ju nu - jag skulle lägga mig för en timme sedan.

1

Jag tror den äckligt oaktiva söndagen hjälpte. Cyklade bland annat 3 mil och tvättade otaliga (förbannade) trädgårdsmöbler, bar x antal takpannor och städade köket. Tänk vad man kan göra med lite dåligt samvete!

Denna morgon började kvart i sju, då jag steg upp ur sängen för att en kvart senare befinna mig vid farmors köksbord, redo att inta en finfin frukost (bestående av bland annat champinjonomelett och lax). Därefter slöade jag lite, inte alls på grund av att jag åt för mycket, och sedan cyklade jag till stan och mamma. Här är jag nu, och borde snart göramig i ordning för skolan och att hämta min STUDENTMÖSSA!
(Att det är fel version är en petitess. Väl..?)


bakissöndag

har inte gjort ett dugg idag, bortsett från att cykla till och från jobbet. inte ett skit, och jag har tusen saker att göra. tusen saker jag vill göra. tusen saker jag borde göra.
jag blir så jävla besviken på mig själv sådana här dagar.

tjolahopp

Kvällen började bra och slutade bra - där i mellan? Tja, det var faktiskt en rakt igenom jävligt bra kväll! Dock saknar jag döskallen. Förbannat mycket.

mitt i natten

nu kommer jag inte på någon mer ursäkt att vara vaken. så nu går jag och lägger mig.
äntligen.

Snabbmatslandet

...heter boken jag läser för tillfället. Skrämmande faktan (ja förutom för sådana där som redan hatar USA, för dem är det bara vatten på deras kvarnar):

- En genomsnittlig dag i Förenta staterna besöker omkring en fjärdedel av den vuxna befolkningen en snabbmatsreestaurang
- McDonald's Corporation öppnar nästan två tusen nya restauranger varje år
- McDonald's har ersatt Coca Cola som världens mest kända märke
- McDonald's driver fler lekplatser än någon annan privat organisation i Förenta staterna. Är en av landets största distributörer av lekplatser
- Genomsnittsamerikanen äter nu ungefär tre hamburgare och fyra portioner pommes frites i veckan
- Restaurangindustrin är nu USA:s största privata arbetsgivare och betalar bland de lägsta lönerna (de enda som tjänar sämre än "snabbmatsarbetarna" är kringresande jordbrukare)


Fast det där ska man nog ta med en nypa salt. Det som allt annat. Eller just det, salt ska ju vara himlans farligt. Dödligt till och med. Nöj er med ett nyp (av valrfi sort).

Intressant avstickare, också från boken: "Förenta staterna har nu fler fängelseinterner än heltidsarbetande jordbrukare"


hemma!

Nej nu får det vara nog ! Jag kan inte fortsätta uppdatera två gånger i veckan, då dör ju intresset lika snabbt som en glass smälter i solen. Nu är jag i alla fall hemma från Västerås, och äntligen kan min stackars tumme vila ut. Och jag med för den delen. Bowlinghjärnan är helt slut. Men bra gick det, ujuj! Dock fick jag skitfula priser. (O)Passande då att jag på vägen hem kikade lite i T's bok "100 ögonblick ur bowlingens 100 år" och läste om en snubbe som blev avstängd på 1920-talet för att han hade pantsatt sina priser. Too bad.

(ja, boken var också ett pris - ni hör ju hur kul de va...)

nu blire grill, återkommer inom kort!
(den här gången ä det sant)

dålig uppdatering nu

men va gör det om hundra år, när allting kommer till?

i morgon är det partypinglan som tar militären med sig ut till ön och dansar natten lång. vill även passa på att varna alla eventuella partyblåbär ute ikväll - ta det lugnt, er kroppsvikt tillåter nog inte annat än regnvatten.

lördagkväll

eftersom det är strålande sol ute, jag har underbart sällskap, det grillas och vi är på väg ut, så tänker jag inte skriva mer än att detta är en perfekt lördag

Kanye West - Heartless

öppna spotify. sätt på låten. spola fram till 2:13. njut.


140509

Lately as it seems we don't get along, to well
with all the circumstances that surrounds us

it's like we're caught between
the way we feel today
and all the nostalgia that binds us

here comes the night
and the hardest part of all
no morning light to recive my lonely call

here comes the night
 

phew

viiiilken effektiv fan jag har varit idag! ojoj. nu förtjänar jag att ta ledigt. för evigt.

och den där jävla Gina Tricot som går och slänger en massa lappar överallt i min garderob kan ta och lägga av med det - nu! den är nämligen nysanerad, allt är rättvänt, ihopvikt på samma sätt och sorterat efter användningsområde och förbrukningsstatus. de ni.
(det är den egentligen en dag varje månad. sen kommer den där Gina..)

motivation tack!

jag borde verkligen plugga nu. men för varje gång jag kommer undan med att plugga på bussen samma dag, eller ibland lunchen, så sjunker motivationen att göra det i tid nästa gång (helt förståligt, för alla utom mamma). så med andra ord; efter misslyckade försök att köpa ein biβchen motivation från blocket, så ber jag nu vänligt och bestämt (bara denna gången dock) efter LITE MOTIVATION TACK !

tjalallalalala

jag tror jag har fått baksmällan precis nu. sisådär tjugo timmar i efterskott. inte mig emot dock, hellre nu är sju i morse. å andra sidan hade jag kunnat skippa den helt. det hade också gått bra.

muséum bis morgen, und viele hausaufgaben zu anfertigen. macht nicht spaβ.

i min säng ligger just nu:

fyra sovkuddar
ett täcke
jag
en sjal
två par jeans
tekniklådan + alla teknikgrejor huller om buller
en sko
en bowlingkjol
hårspännen
en tom parfymförpackning
två böcker
fyra prydnadskuddar
ett överkast
en toffla
en hårborste
en hårsprey
papper
skolarbete
en väska

det är inte utan att man ibland önskade att man hade lite mindre säng. då hade det inte blivit så här. som det är nu kan jag sova i den och ha det jävligt stökigt på samma gång.

eller föresten, det hade antagligen sett lika förjävligt ut oavsett storlek - det hade bara varit mer obekvämt.

Jag älskar dagen efter

men hatar att den behöver finnas.

om

...jag spyr nu är det inte för att jag har druckit utan för att jag har ätit tre mackor, vars namn är "seriöst gott". vem fan döper ett bröd till "seriöst gott"...?!

...jag spelar jättedåligt i morgon är det J's fel. Inget annat. Vi har redan kommit överens om det. (överens borde förresten stavas med två r)

...jag stavar fel är det inte på grund av spriten.

...ni tycker att jag ljuger dåligt är det på grund av spriten.

jaja

jag befinner mig i Sveriges antagligen sämst ljudisolerade hyreshus. jag kan höra exakt när grannen en trappa ner drar i brylcreemen (eller brylKRÄMen för er som inte är tillräckligt internationaliserade) i håret och gör sig redo för fredagskvällen, och jag kan höra precis hur engagerat bebisen i en annan lägenhet gråter, och höra sucken från de utschasade och sömnfattiga föräldrarna när de går för att trösta den.
som ni själva förstår hör jag inte mycket av värde här, men jag lovar att hålla bloggjour - händer något ska ni vara de första att veta! (ni kan knappast säga att jag inte sköter mitt ansvar som mjäkig mellanmjölkbloggerska)

frågan är bara: hur mycket har dom egentligen hört från den här lägenheten...?


....

peoråejjdfpopiowedlk jfjwe pepfw rtr´sddfk askkljsdf
kdsjffkjlop dfjlföli opfihdlfåäåödsd kdjvjhdfkölkio fjfjö

                                                          - dadaism

only the good die young

"...det finns två sorters existentialister: å ena sidan de kristna, till vilka jag räknar Jaspers och Gabriel Marcel, båda katoliker, å andra sidan de ateistiska existentialisterna, till vilka Heidegger måste hänföras och även de franska existentialisterna, mig själv inbegripen. Vad de alla har gemensamt är bara det faktum att de anser existensen (l'existence) vara något som föregår essensen (l'essence) eller, om man så vill, att man måste utgå ifrån det personliga (la subjectivité)." OCH SÅ VIDARE, sida upp och sida ner. Ärligt??


precis som min rubrik säger, känns det. i alla fall idag. jag är rätt ung - och snart dör jag av uttråkning. skolan är för himla tråkig just nu, för att inte tala om Boye och Sartre. usch.
ikväll blir det ändring. då ska jag ha det jävligt bra. så fuck off litteratur historia!

Keep it up!

Bara två av tre saker kvar nu; plugga inför litteraturprovet samt plugga inför samhällskunskapsprovet.

Båda bis morgen. Såhär dåligt ute i tid har jag nog aldrig varit.. Jag vet precis vems fel det är. Eller i alla fall; vems fel det inte är - MITT!



Jag...

...måste sluta drömma så konstiga saker. Det är inte bra för mitt psyke tror jag. Eller så är det för att mitt psyke är som det är som jag drömmer så konstigt.. Jag gillar det första alternativet.

I alla fall; den här gången gällde det ett telefonsamtal från min chef, som var förbannad för att jag städade så fort. Verkligen pissed. Och självklart höll jag på och pissa på mig. Bara det att känslan inte gick över. Ja alltså, jag gick ju inte runt idag i tron om att jag när som helst skulle kissa på mig, men tro mig när jag säger att jag mådde dåligt - allt bara för att jag trodde det var ett jävla omen, att hon när som helst skulle ringa och skälla! Jag har fortfarande inte riktigt kommit över det där..

Vad som däremot är underligt är att jag i samma dröm (ja ingen har väl anklagat drömmar för att vara logiska) hade amputerat benet och i stället svassade omkring med ett plastben - och det bekom mig inte alls.

Hur kommer det sig att jag går och mår dåligt i flera dagar för att min chef kanske ringer men inte ens reflekterar över att jag kanske lever mina sista dagar ihop med två ben?

Varför..

..man skriver blogg, ja det måste ju vara för att få bekräftelse. Typ "jag tänker, alltså finns jag" fast mer "jag skriver, alltså finns jag". Eller kanske ännu mer "någon läser det jag skriver, alltså finns jag". Jag menar, alla som skriver en blogg har ju knappast något viktigt att förmedla, och knappast alla tjänar pengar på det. Då återstår egentligen bara två frågor:
när ska folk komma till insikt och göra något vettigare?
Och: varför i helvete skriver då jag?

Visste ni...

..att det (enligt morsans tidning Allas) trycks mer Monopol-pengar på ett år än riktiga?

all I want is everything

Jag vill ditt bästa.
jag vill se dig lyckas i livet.
Jag tror på dig, vet du det?
Jag älskar dig,
och jag skulle göra allt i min makt,
för att få se dig lyckas

Det är inte längre inne med blogg, det är bloggtorka som gäller

I alla fall om man ska tyda trenderna..
Grums Folktandvård har fått en knäpp - fick en tid hos tandläkaren klockan tio den TOLFTE JUNI, det vill säga: dagen efter studenten. Jag säger bara: Ha! Tror ni verkligen det?!




Jag hatar pilates.
Skitmycket.

                   

                    


Men nu får dom väl ge sig!

Rubriken löd "Tokio Hotel designar för H&M". JAHA - och sedan när kan dom få ihop ett klädesplagg rätt och riktigt med ett annat? Dom kan ju inte ens borsta håret!

Återigen en underbar helg och återigen tillbaka till vardagen. Uschanemejjen. Jag önskar att jag alltid kunde vara med dig.



I'm on fire and you're the flame
You inspire the road I take
You take me to a better place
You're the sun and I'm the rain

You're all that I need
To make me believe
I'm over the edge
But I'm not afraid


Lördaggg

Mycket bra dag so far. Släpade mig ur sängen vid tolv och åt gammal pizza, och tvingade sedan iväg mig och mitt exemplariska sällskap upp på något som liknade Everest, för en höjdar frukost (ha ha..). För tillfället är det fotboll på tv (föga förvånande), men snart blir det äkta vara. Jag lovar att heja för er också, jag vet ju hur intresserade ni är av division fem fotboll.

bläh

usch. alkohol nu igen.

RSS 2.0