februari i norrköping

Ett försök till den (nästan) utlovade uppdateringen, i väntan på besök.

Fredag 20/2
Pallrade mig iväg till den sista lektionen (efter tre dagars karantän), och eftersom jag ville vara förberedd inför redovisningen kom jag dit en halvtimme tidigare än lektionen började -trodde jag. Istället visade det sig att jag kom en halvtimme försent.. Hrmf. Redovisningen gick i alla fall strålande, och tjugo över fyra skuttade ja glatt på tåget till Norrköping - mot studenter, shopping och syrran!
Eftersom någon (inga namnd nämnda..) inte bokat sittplats, fick jag chansa. Nåväl, jag slog mig ner och började läsa min Cosmo, den engelska versionen (hey, den har bättre klockreklamer!). Efter ett tag hörs ett mumlande om plats 57 och i ögonvrån ser jag en dam som förvirrat tittar på sin biljett. Johanna fortsätter läsa, och damen tar modigt ett steg framåt men så plötsligt utbriseter hon: nämen! På engelska? Nej det kan jag minsann inte! och lommade iväg.
Så gick det till när Johanna knyckte en gammal dams sittplats.
Väl framme (20:00) blev det svintofrill och krigsmålning för hela slanten, tjej som kille, riktig student som lillasyster, långhårig som krullhårig. Efter ett pinsamt litet alkoholintag (med studentmått mätt) traskade jag och resten av sällskapet till världens pyttelilligaste hall, där världens pyttelilligaste innebandy turnering bjöd på ett rafflande finalspel (bland annat med tre bortdömda mål efter fem minuter). Den lilla hejaklacken med den stora bergssprängaren bänkade sig och resterande timmen spenderade vi (typ..) med att heja (samtliga meningar med  ord som "samlag" - how come..?). Rätt lag vann och kvällen fortsatte där den påbörjats, hos Snyggsyrran. Mer alkohol, mer partaj, mindre brösthår (jag vill inte gå in på det). Dessutom bjöd utomordentligt trevliga M på snitzar, tyvärr va dom brutalt äckliga. Eller vad säger ni om morot med kall korvstroganoff? Halv sex skickades de sista partyprissarna hem, och vi trillade i säng.

Lördag 21/2
Väckte syrran vid ett, käkade frukost och gjorde oss i ordning för en dag på stan (dock något kortare än planerat). Äntligen fick jag än en gång stiga in på underbaraälskadefavoritaffären, och fyndade bland annat en jacka, en t-shirt, en skjorta och underkläder. Vi begav oss till Fräcka Fröken för sen lunch, och minsann om hon är fräck - max en timma får man sitta där och fika! (fast vi är ju jonssonrebeller, och satt säkert en timme och en kvart!) Vi pantade resultatet av gårdagen på ICA och köpte godis för pengarna, och sedan gick vi hem för att vila. Vilket varade i ungefär fem minuter. Sedan var det dags igen, denna gång för Mexico-fest på Gjutaren. Festeriet Trekanten (man blir inte ingenjör för att man har bra fantasi) stod för förfesten, och i ett av köken hängde (hör och häpna) en skylt som intygade att här va huvudentrén till Karlstad Universitet - välkommen. Med sol och allt! Därifrån begav sig ett glatt men snöigt gäng (man säger så, här, oavsett egentliga antal) till R&A på inflyttningskalas. Jättefin lägenhet och finfina bullar (ja, bröd alltså). Framåt ett, kanske två, begav vi oss hem till sängen - trodde vi. Men tji fick vi, för då kom ett gäng (ni ser, jag är smittad) på besök och jag vann att bjuda allihop på gröt. Runt fem hade både jag och systeryster sovit i korta stunder, och sällskapet förstod att nu var dags att bege sig. Jag själv hälsade på tandborsten och stupade sedan i säng.

Söndag 22/2
Väckte syrran vid ett (nej, det här är en ny dag, bara samma början) med frukost (varma baguetter och kyckling bland annat - vuxenpoäng till mig!). Snigelsnabbt begav vi oss för att uträtta diverse ärenden, och sedan hamnade vi på Skafferiet, ett supermysigt fik med supergod oboy! Därefter vankades hemfärd, och när klockan slog halv tre satt jag på tåget hem.

Helgen va kalasfin, och det är inte konstigt att man saknar henne. Hon är min allra bästaste (och snyggaste) syster.
Men nu har jag ju lovat, jag kommer snart igen!


februari

(jag kan inte sova)

Shit vilken kass uppdatering.. Jag skäms. Eller hade gjort, om det inte hade varit för att jag har haft så mycket annat för mig, njutit av varenda minut av lovet! Detta ämnar jag fortsätta med, fullständig(are) uppdatering kommer. Kanske. Typ. Eventuellt..

februari

hejdå karlstad - hej norrköping!


dig tar jag med mig,
i mina tankar, i det jag gör,
i luften jag andas

februari

Johanna, 85, har gått och blivit orörlig. När hon (i ett anfall av vänlighet och välvilja, vilket inte skall upprepas) städade tvättstugan lyckades hon krångla till det alldeles förfärligt i ryggen. Ställde till en riktigt röra. Detta medförde i sin tur att hon numera ligger orörlig från näsborrarna och nedåt, säkert nerbäddad i sängen, långt ifrån all vad tvättstuga heter (vilket för övrigt är ett väldigt omodernt ord - svenska akademin, hallååå?). Hör ni ingenting ifrån henne är det för att hon lyckats att få datorn utom räckhåll (läs: en meter). Om ni istället tycker att ni hör alldeles för mycket av henne, är det antagligen för att hon inte ska dö av uttråkning.

(Detta är hennes förra liv som talar. Ni vet, i det då hon fortfarande kunde gå och liknande)

Nog för nu.

februari

  but i'm burning, burning,  

cause you set my soul on fire  

i don't know what i'll do,  

cause i'm burning,  

and it's all because of you  


februari

Överlag en mycket bra dag. Föreläsningen var helbra, riktigt intressant (men oroa er inte, jag är säker på att det var en engångsföreteelse). Förutom detta har jag börjat tycka riktigt bra om min engelskafröken (notera: eleverna är fortfarande skruttiga, och likaså deras icke-existerande pluspoäng). Vi har liksom nått en överrenskommelse där jag får gå hem vid halv fyra, vilket jag tycker är fint av mig. Att gå med på alltså. Jag menar, egentligen vill jag ju jääättegärna gå till kvart i fem, men ibland måste man helt enkelt kompromissa!

Spenderade kvällen ihop med m + en massa tanter (och ännu värre, några gubbar!) i alldeles för små träningskläder. Figurnära funkar på en tjugoåring på nyår, men korvskinn har aldrig varit okej! Fan. Ska det vara så svårt?? (en realistisk fundering vore att träningskläder bara görs i små och jävligt små storlekar, det vore ett bättre alternativän att alla träningsnissar där ute automatiskt har en skev verklighetsuppfattning). Ni får gärna tro att det var ett positivt infall från min sida, men det var snarare en ångestattack som konsekvens av helgens bravader. (Vilka det var får ingen under 25 år och ingen över 20 år veta)

Fyndade en bok på bibblan förut, tjoho. Fem spänn fattigare, men en visdom rikare, eller hur säger de som vet? (jag pratar inte längre om damerna på Friskis..) Vad den handlar om får ni inte veta, då skrattar väl ni också. Hrmf.

I morgon är det tisdag, och som mina trogna läsare vet är det min favoritvardagsdag (lovely word). Skål på det!



Jag kunde bara inte hjälpa det, när jag såg den
var jag bara tvungen. Inga namn nämnda, men jag kan bara
tänka mig vilka åsikter detta väcker...  Tidningen i övrigt är faktiskt
riktigt intressant, men himla ehm, speciell..
Anyway; enjoy!





femtonde 2.0


 you and me

oh there is

Oh there's a reason
for the sun shining sky
and there's a reason
why im feeling so high



so let that wonder take
you into space
and there you wonder,
his loving embrace
just feel the thunder
as he warms your face,
you cant hold back



just let your love shine
well thats the reason

Femtonde

Många dagar att blogga ikapp nu.
Börjar med torsdagens nattinnebandy - kalaskul (trots minusgraderna). I
nte så många bilder dock, ni får minsann nöja er med dessa ynka;
         
stjärnor för tur och halsduk för stil /
jag gillar glittriga tidtabeller bäst /
inga andra var lika påklädda som dessa /

Fredagen bjöd på lika mycket minusgrader, men också långfärdsskridskor!
Galet svårt, men ganska kul. Fast det där med att man har åkt konståkning
hade man visst inget för, det hjälpte inte ett dugg! Hrmf!
         
Dessutom var det Alla Hjärtans Dag, egentligen först på lördag men skolan
gjorde vad dom kunde för att få oss att tro annat. Jag har aldrig sett så mycket
matrialiserad (vi låter det passera) kärlek förut tror jag.
    
Fast lite gulligt var det. Ja alltså, bortsett från det där med Jesus.
(Kolla storleken på skåpen E, muhahah)

Jag vet ju vad som var den egentliga högtiden med min fredag/lördag, men eftersom jag inte vet den exakta åldern hos mina läsare, vore det ytterst oansvarigt av mig att bruka ett sådant språk som ovan nämnda skulle kräva. Muhah... Låt mig bara ge den si så där tolv tummar upp av fem möjliga.

Kvällen har i alla fall spenderats i köket (!) då jag serverade resterande inneboende egenhändigt gjord (jag erkänner; dock inte odlad) klyftpotatis med kyckling, sallad och kantarellsås. Efter denna bravad susade jag nöjt in i duschen och fann därefter att E var på intågande. Mysigt!

För tillfället dricker jag ljummen mellanmjölk och målar naglarna (mer odramatiskt än så kan det knappast bli). På med bowlingnagellacket, för i morgon ska här spelas! Eller ja, rent ordagrant är det ju i FIlipstad, men jag behöver knappast oroa mig. Jag är ju trots allt den av oss som märker ord.


Men nu väntar sängen, det näst bästa i världen. Hejdå.


tolfte

ÅhåhåhåhåhÅH VA MIN DATOR ÄR SEG! Så förbannat dessutom! Arrrgrh!

Jag har massvis att klaga på idag, så jag ger er en varning nu - sluta läs medan ni har chansen. Eller som dom så ordentligt säger inför varje jävla avsnitt av Kalla fakta "..och så vill jag varna känsliga tittare..." Men no shit - samhällsgranskning som är så trevligt?
Okej, är ni fortfarande kvar får ni skylla er själva (även om jag inte har någon finstilt text i storlek -2 som avsäger mitt ansvar för ert välmående, så är det precis det jag gör!)


1) dessa JÄVLA bibliotikarier! VARFÖR FINNS DOM?!?! Jag menar, det är UPPENBART (mycket storabokstäver nu, hoppas ni förstår ändå) att dom INTE är där för servicens skull!
Situation: Johanna kommer till stan 14:03, bussen går 14:15. OKej, fint, jag hinner till bibblan för att låna den där boken. Väl framme:

J: Hej jag skulle låna en bok, men enligt sökmotorn har den kommit in idag. Alltså finns den inte ute. Skulle du kunna hämta den åt mig?
Grinig Bibliotikarie 1: Hrmf. Nej.
J: Nehe-e?
GB1: Nej. Varför måste du ha den boken?
J: Eh, jag skulle vilja låna den, men jag kan inte komma åt den själv.
GB1: Jo, men varför just den??
J (suck): Det är för ett skolarbete.
GB1: Jaha. Bor du på Kronoparken?
J: ... nej?
GB1: Skåre?
J: Nä-ä...?
GB1: MEN VAR BOR DU DÅ?
J: Hultsberg..?
GB1: Jaha. Ja men jag har verkligen inte tid. Gå till en annan disk och fråga. Dom kanske har ställt ut den.
(jaha, i smyg då eller...?)

(alltså, en ganska uttråkad Johanna går till disken för Skönlitteratur. Ett litet tips på vägen: glöm för guds skull inte namnet!)

J drar samma visa som ovan "Hej jag skulle..."
GB2:
Jaha. Ja. Nej. Tyvärr. Jag. Kan. Inte. Hjälpa. Dig.
(jag lovar, hon andades lika mycket på en dag som jag gör på en vecka)
J: Nähä... Men damen i disken därborta (pekar) sa att jag skulle be om hjälp här. Hon sa att ni kanske hade ställt ut den?
GB2(som håller på att börja gråta efter att jag refererat till "disken"): Disken?! Jasså du menar INFORMATIONEN (sa hon med en röst av istappar). Jaha. Ja nej jag kan inte.. Kan du inte hämta den själv?
J: Nej, enligt datorn kom den in idag.
GB2: Jaha?
J (förtydligar): Jo så att då finns ingen hyllplacering angiven. Alltså vet jag inte var jag ska leta.
GB2: Mh-m (i stil med "jag kunde inte bry mig mindre") Meeen.. Måste du ha just den boken då?
J (men va fan): Ja tack!
GB2: SUCK. Jahaaa... Ja då måste jag väl GÅ och se efter ifall det finns någon annan utgåva.
J: Jaa-a.. Fast jag skulle helst se att det blev den här (hänvisar).
GB2: Du! Det spelar faktiskt ingen roll! Alla är likadana!
J: Jaha. Men varför gör man då flera upplagor, om alla är lika?
GB2: ---

 (Ungefär här spårar det ur. Det slutar med att jag själv letar fram den jävla boken OCH missar bussen. Istället för tre minuter tog detta trettio, Karlstad Kommun är alltså skyldig mig 27 minuter)


2) Kommunfullmäktigemöte.
Situation: ja att politikerna var där för att snacka skit var uppenbart. Min anledning stavas I-N-G-M-A-R, kategori S-A-M-H-Ä-L-L-S-K-U-N-S-K-A-P.

På riktigt! Inte en kotte hade något viktigt att säga, eller ens något vettigt! Ja det skulle väl vara våra gäster från Turkiet då, men dom pratade på turkiska, så jag uppfattade nog inte riktigt allt. Dessutom bestod deras powerpoint mest av bilder på mat.


3) Minusgrader mitt i natten
Situation: Johanna ska snart hoppa på cykeln och fräsa in till stan MEN att det är fjorton minus ute just nu gör det hela lite jobbigare.

Minusgrader är bra. Helt okej. Men INTE just nu! Fan. Det fattar väl vem som helst?! (ja, som inte är bibliotikarie alltså)


4) Balklännings-ansvarig-personal
Situation: Johanna kliver in i affär X för att kika på studentklänning (notera inte balklänning, grabbar- det ÄR skillnad)

Ni vet hur jobbigt det är att shoppa utomlands, för där hänger försäljarna dig i hasorna och ser allt du tar i som sålt. Det är ingenting mot huliganerna som jobbar där! Att säga att jag bar henne i armarna vore en underdrift. Herregud..
Inte nog med att HON var den som tog av MIG kläderna, dessutom kom hon med klänningar som såg ut som tårtor hela högen! Fast det är klart, "INGET RYSCHPYSCH" var kanske inte så tydligt som jag trodde när jag sa det. Tolv gånger.



Nä, det får vara slut på klagandet nu. Trots allt var det mycket positivt idag (ge mig några veckor så kommer jag på något). På schemat står i alla fall: skriva klart den äckliga opåbörjade krönikan, skriva klart den ännu äckligare, ännu mer opåbörjade stilimitationen, sammanställa mitt yttre till något presentabelt och mer indianlikt (hur det nu går ihop..), cykla till stan där jag ska se på dålig innebandy med en vodka explorer i vardera hand.
(Beroende på hur det går alltså. Det kan bli fler.)

Fast det absolut bästa med idag är såklart att efter torsdag kommer FREDAG!! Imorrnimorrnimorrnimorrnimorrn!

Heja heja!

         

         
hej skolan. (finfint väder idag - tummen upp!)

you


love is a bird with golden wings  
it flies in to your heart and sings  

Tionde

Att göra idag:

- möblera om
- fixa (den ¤#"#&¤) gardinen
- rensa papper + samtliga lådor
- skriva krönika (svenska B)
- skriva stilimitation (svenska B)
- plugga Excel (datakunskap)
- till skolan, hämta böcker
- förbereda powerpoint (MLH)
- tvätta
- träna
- lämna tillbaka böcker, bibblan
- ringa Domus Optik
- läsa 50 sidor i "En dåres försvarstal"

Med facit i hand hade jag nog hellre gått i skolan. Åh andra sidan hade jag ju sovmorgon så länge jag ville, så jag sov ända till åtta, muhaha. Två prov bis morgen, lika bra att sätta igång. Och inte vill jag träna heller. Fyfan (fast det har sina förklarliga skäl) Gjorde världens godaste kycklingbaguetter förut. Jag lyckades till och med få till vitlöksbröd. Jag vet inte vad det har flugit i mig. Funderade på att baka muffins föru, men där fick jag sätta stopp. (Herregud, jag är väl inte Bree heller) Gjorde dessutom finfin mat igår, den var till och med god. Som sagt. Något fel är det.

                
rutig idag                       kycklingbaguette        kladdkaka  
                                             á johanna                    á johanna

       
äckliga dumma           mössa idag
       datakunskap

Nionde


Dagen började dåligt, men slutade bra. Typ.


 

           



 


Åttonde

Bah, jag orkar INTE skriva blogg just nu. Verkligen inte.

(och det har INGET med min alkoholkonsumtion i helgen att göra. Inte heller sömnbristen. Asolut inte..)


Fjärde

Såhär i efterhand kalasbra dag, men hade ni frågat mig i morse (varför ni nu skulle göra det) så hade jag nog struntat i att svarat och istället bitit er. Först ut väntade religion (jättekul ämne, mindre kul lärare), sedan lunch (fisk - pluspoäng) och sedan samhällskunskap i två timmar (inte okej). Men det värsta och den egentliga ursäkten till att jag bet er (ja, i tanken alltså) var att jag skulle redovisa det där &/%#¤""## projektarbetet. MEN DET GICK SÅ SJUKT BRA!!!! (här hade jag velat göra ett undantag i form av sjutton smileys eller så, men det vore att tumma på mina principer, och då är det ju inte längre principer, right?) Efter det svävade jag på moln in till staden (ja efter att jag pekat och skrattat på alla som satt med sina projektarbeten) för att fika med I. Mycketmycket trevligt, för att inte tala om behövligt. Långvarigt dessutom (tack Waynes för lånet av en pissdålig sittplats i cirka tre timmar). Därefter bar det iväg (med mindre glada steg) till jobbet, som tack vara Halebop gick snabbt och smärtfritt. I alla fall ganska. Väl hemma fortsatte telefonterrorn tills Hon-som-ansvarar-för-pengaflödet kom ner och sa något i stil med "dags att lägga på, snorunge" (egentligen sa hon att hon också ville få chansen att prata med mig, men indirekt är det ju samma sak). Där tog min dag slut, eller i alla fall den händelserika delen (ja då förstår ni...). Resten av kvällen ska jag ägna åt VR, sängen och att längta till i morrn (tjugotre minuter kvar)

       
Jag åt inte ens muffins (förlåt alla medvetna, jag menar ju cupcakes!), det är bara för att visa exakt hur
mycket fika det blev tillslut. Ja fast alltså, bildligt talat. Inte bokstavligt. (fem minuter kvar)

Tredje

Det kunde ha blivit så bra... Förutsättningarna var perfekta. Vindföhållandena var bra, himlen var molnfri, fåglarna kvittrade... Teknikkillarna (alla 20) var på praktik = jag + åtta esteter på lektion = film (tjoho).
Men tro nu inte att det blev vilken film som helst! Bland alla färgglada, meningsfulla (ja okej, i alla fall nygjort meningslösa) fanns det en, EN ENDA, film som handlade om den anti-kommunistiska rörelsen i femtiotalets Amerika. VILKEN TROR NI ATT DET BLEV?! #"%#¤#%%
(nämnde jag att den var svartvit?)

Dagen ordnade i alla fall upp sig senare på kvällen, när en ogulihåret-elin (joho) kom förbi och bjöd på tjejsnack (jag försökte bjuda igen med apelsinjuice, men det dög visst inte). Det betydde dessutom att jag fick lite mer ordning på rummet, eller.. Mindre oordning i alla fall.

Idag är nog min favoritdag, ja alltså bortsett från fredagar. Det FINNS ingen bättre dag är fredag. Men nu var det tisdag vi pratade om. Varför då? (ja alltså, varför-är-det-min-favoritdag, inte varför-pratade-vi-om-tisdagar) Jo för att då har jag bara en lektion på hela dagen! En timmes lång, alldeles laaaagom. Jag förstår att det måste ha blivit ett fel resten av dagarna på mitt schema, för det är ju såhär en skoldag egentligen ska se ut. Det förstår ju alla.
Men nu har jag inte tid med det här, jag har nämligen fullt upp med.. tja, att göra precis vad jag behagar. Valet står mellan att ta ett bad eller sova lite... Ni hör ju vilken upptagen kvinna jag är!                                 

       

Ändrade regler vid betalning av rotfrukter!

Japp. Precis så stod det, på en lapp när jag kom till jobbet. Tänk vilken tur att dom berättade det för mig, för ehh, det är ju verkligen upprörande.. Tänk bara på hur drabbad rotfruktshandeln blir världen över nu när jobbet ändrat regler vid införskaffandet av morötter.. Bah.

Nu till viktigare saker; jag är äckligt trött idag, (Verkligen supertrött) men jag har haft en kalasbra helg (verkligen kalasbra). Jag förstår inte att det inte alltid kan vara så?

Dessutom har jag varit duktig och jobbat idag (trots att jag helst ville lägga mig ner och dö ett tag). Eller ja, mamma var minst lika duktig som gjorde hälften av jobbet. Men som duktig-dotter-kompensation så rullade jag strömming (fastän jag egentligen tycker att dom är skitäckliga). Jag till och med åt en halv halva.

I morgon är en dryg dag, för då har jag Engelska C med dom där jävla esteterna + att jag måste börja läsa Pride and Prejudice. Eller borde ha börjat. (Exakt hur avundsjuka blev ni nu...?)
I övrigt är det en bra dag, för det är bara Människans Livsstil och Hälsa på schemat, och knappt ens något plugg att ha dåligt samvete över. (Notera knappt - det där jävla projektarbetet finns ju alltid där i bakgrunden)


   JAGVILL
- ha tolvtusen väggar i mitt rum, så jag kan iscensätta alla ideér som ligger och tar plats i mitt huvud
- ha den där jävla jet set klockan, så jag kan börja leva ett normalt liv
- börja träna
- ta studenten NUNUNUNUNUNU
- åka till nKöping och skratta ihop med snyggsyrran
- prata coolt, ha en hes röst och ett skratt man inte glömmer (ja alltså, på ett positivt sätt..)
- att det ska vara torsdag i morgon

RSS 2.0