mars

Senaste nytt från den hemlige kocken:
"Det finns x antal E-nummer, tillsatser som är godkända av EU och därmed också av Sverige. Ingen kan hålla dem alla i huvudet. Så om man bara tänker lära sig ett enda utantill är mitt förslag: E 621.
Inte i första hand för de misstankar som finns om att detta ämne kan vara hälsovådligt utan därför att förekomsten av E 621 i innehållsförteckningen säger något intressant om produkten. För det är just produkter det handlar om, denna tillsats är en av de processerade livsmedlens allra viktigaste komponenter.
Det dolda och ofrivilliga budskapet till den medvetna konsumenten är förljande: den mat du nu står i begrepp att köpa innehåller så utarmade råvaror och har behandlats på ett sådant sätt i den industriella processen att det naturliga smakerna blivit så svaga att en särskild substans måste tillsättas för att maten ska bli ätlig.
Heter egentligen mononatriumglutamat, men förkortas vanligen "Aromer" Det finns 36 olika renodlade smakförstärkare, E 620 - E 635, och i innehållsförteckningen går samtliga under namnet aromer".



http://pundo3000.com/htms/1.htm

En intressant sida, dock på tyska. Länken tar er direkt till bilderna som saknar bildtext, och därmed gör det möjligt för alla att förstå. Bilderna tänker ni? Jo, ett tyskt företag har tagit en hejdundrans massa kort. På vad undrar ni? Jo, på en massa färdiglagad mat. Första bilden är på förpackningen, den andra på hur maten i förpackningen skall se ut och den tredje visar hur maten faktiskt ser ut, efter anvisad tillagning. Ät innan ni kollar vettja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0