mars

Det är verkligen en sanningens dag idag, på gott och ont...
Fick tillbaka två prov (ont)
Jobbade läääänge på jobbet (gott) dock med att skura golvet för hand, på alla fyra (ont)
Lagade mat (gott) tyvärr blev det pannkakor (ont)
Fick onda ögat för telefonräkningen (ont) men för en anledning som är värd allt i världen (gott)
Läste ytterligare i boken "Den hemlige kocken" (jävligtförbannatäckligt ont!)

Varför? Jo, under kapitlet "Svårfångade aromer" står följande:

"Ett av de mest spektakulära inslagen i Schlossers uppmärksammade avklädning av snabbmatsindustrin är när han avslöjar hur en konstgjord jordgubbssmak, som den i en milkshake hos Burger King, är konstruerad. Man behöver bara ta de rätta mängderna av amylacetat, amylbutyrat, amylvalerat, anetol, anisylformiat, bensylacetat, bensylisobutyrat, smörsyra, cinnamyl isobutyrat, cinnamylvalerat, konjaksessensolja, diacetyl, dipropylketon, etylacetat, etylamylketon, etylbutyrat, etylcinnamat, etylheptanoat, etylheptylat, etyllaktat, etylmetylfenylglycidat, etylnitrat, etylproprionat, etylvalerat, heliotropin, hydrowfenyl-2-butanon (10-procentig lösning i alkohol) alfa-ionon, isobutylantranilat, isobutylbutyrat, citronessensolja, maltol, 4-metylacetofenon, metylantranilat, metylbensoat, metylcinnamat, metylheptinkarbonat, metylnaftylketon, metylsalicylat, mintessensolja, neroliessensolja, nerolin, nerylisobutyrat, violrotssmör, fenetylalkohol, rosenvattenrometer, gamma-undekalakton, vanillin och lösningsmedel."

Tills dess att någon visar mig exakt var dessa ämnen finns naturligt (eller för den delen hur man stavar dom rätt från början) ska jag inte dricka en endaste ynka puttig milkshake. Tro mig när jag säger att det gör fysiskt ont att skriva!

FÖRSTÅR NI NU ATT JAG HATAR ONSDAGAR?!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0